Kutyabarát helyek

2014.08.05. 21:27

A nyaralós beszámolómban említettem, hogy Gazdi teljesen oda volt, hogy a BAHART milyen felkészült volt kutya-ügyileg. Merthogy a jeggyel együtt szájkosarat is tudtak nekem adni, nem kellett külön kutyaboltot keresni, hogy vegyünk egyet. Nem igazán vágom, miért kell örülni egy ilyen kínzóeszköznek, de ha Gazdi azt mondja…

A nyaralás alatt volt olyan cukrászda (Kiss Cukrászda, Lajosmizse), ahol kérés nélkül hoztak nekem inni. Húsvétkor is tök kutyabarát helyen voltunk (Koppány Fogadó, Haláp).

Ezen felbuzdulva kikérdeztem a haverokat, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak, hogyan fogadják a gazdikat, ha kutyástól térnek be valahova. Íme az eredmény:

Bizsu azt mondta, őt Debrecenben, a Füredi úton egy festékboltba is simán beengedték. Meg a Víg Molnár Vendéglőbe jár a gazdijával.

Jar Jar azt mesélte, Bódvarákón, az Árpád Vendégházban a kanapén alhattak a kutyák, és nem kértek plusz pénzt sem a gazdiktól azért, mert kutyussal mentek.

A legtájékozottabb persze Lili. Külföldre is sokat járnak, így Ausztriából és Olaszországból is vannak tapasztalatai.

De nézzük először Debrecent: sokat járnak a Mokkába, itt nagyon szívesen fogadják a négylábúakat, kutyakekszet és vizet is adnak (GAZDI!!!! Mi mikor megyünk???)

A Battyhány utcában lévő palacsintázóban is jártak már.

Ausztriában és Olaszországban sokkal több helyre beengedik a kutyákat. Plázákba, boltokba is betehetik a mancsukat a négylábúak, éttermekben nem kell külön előre érdeklődni. Van kutyakakás kuka zacskóval (Itthon már a kukának örülnénk. Ha nem szedem, megbüntetnek, ha felszedem, és kidobom a normál kukába, megbüntetnek. – Gazdi).

Olaszországban még Pompeiibe is bemehetett, sőt találtak kutyás múzeumot is (Mondragone). Itt a kutyázás történetével ismerkedhettek az érdeklődők. Vannak kutyás strandok is, agility pályával, kutyáknak való napernyővel.

Mifelénk ez a kutyajó világ még nem jött el. Ha valaki magával akarja vinni a négylábúját nyaralni, vagy valamilyen vendéglátóipari egységbe, célszerű előre egyeztetni, hogy lehet –e, nehogy kellemetlen meglepetés érje. Arra mondjuk kiváncsi lennék, mit szólnának, ha egy falkatúrán a teljes DASzE-banada beállítana valahova, egyeztetés ide vagy oda. Bár mi jólnevelt ebek vagyunk, és tudunk viselkedni. Majd tesztelünk, és elmesélem.

Természetesen várom az infókat további olyan helyekről, ahol szívesen látnak minket is.

 

Pacsi:

Drazsé

A bejegyzés trackback címe:

https://agility-debrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr466576321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása