Miért?

2014.11.12. 21:19

„Anya, az emberek miért dobják ki az utcára a kutyákat?”

A kérdést tegnap este tette fel Kisgazdi1, vacsora közben. Vasárnap óta törhette ezen a fejét, de csak most kezdett beszélni róla.

De ne szaladjunk ennyire előre….

Gazdiról tudni kell, hogy utálja a szépségversenyeket. Arra is hörög, amikor Kisgazdi3-ról mindenkinek csak az jut eszébe, hogy „jajdeszép”. Mert persze, szép, de elsősorban okos, meg kitartó, meg jószívű.

Ezért is lepődtem meg, amikor Gazdi minden szépségversenyundoritisze dacára benevezett ENGEM egy ilyen izére.

Aztán persze megmagyarázta: kifejezetten ÚV (azaz útszéli vegyes) kutyáknak hirdettek versenyt a kutyamenhelyen. Egyrészt fel akarták hívni a nép figyelmét arra, hogy mi, turmixok is szépek és OKOSAK vagyunk, másrészt a buli teljes bevétele a menhely lakóinak javára gyűlt.

Szóval a jó célért mindent. Rajtunk kívül még Lili és Szilvi képviselték a DASzE-t, ők is indultak a versenyen, sőt, igazi TV-sztárok lettek: interjú készült velük a helyi TV számára.

 

Természetesen Gazdiék végigjárták a kennelsort is. Sokan vannak ott, nagyon sokan. Nem kéne így lennie.

Ezek után tette fel Kisgazdi1 azt a bizonyos kérdést. Mert az ő 9 éves buksijába nem fér bele, hogy miért dobják ki a kutyákat az emberek. És főleg: miért dobják ki a keverék kutyákat, hiszen én is olyan aranyos vagyok… Meg azok a kiskutyák is, a menhelyen. Az a sok. Ha valaki nem akar kiskutyát, miért nem ivartalaníttatja a kutyáját? Jöttek sorban a kérdések, Gazdi próbált válaszolni. Hogy vannak buta és gonosz emberek. Vannak, akik nem költenek a kutyájukra. Még oltásra-chipre sem (pedig az kötelező), nem hogy ivartalanításra.

Nem tudom, mennyit értett Kisgazdim ebből az egészből, nálunk még a plüsskutyák is ivartalanok. Vasárnap óta gondolkodik a menhelyes kutyákon. Ha azok, akik kilökik a kutyájukat, tized ennyit gondolkodnának, nem lennének ennyien a gazdátlanok…

A bejegyzés trackback címe:

https://agility-debrecen.blog.hu/api/trackback/id/tr296891799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása